POPŻ PODPROGRAM 2020 – efekty
Towarzystwo Pomocy im. św. Brata Alberta Koło w Sanoku z terenu województwa podkarpackiego przy współpracy z Podkarpackiem Bankiem Żywności realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2020 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2020 – październik 2021.
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
• warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, mus jabłkowy, powidła śliwkowe, fasolka po bretońsku);
• skrobiowe (makaron jajeczny, płatki owsiane, ryż biały, kasza jęczmienna, herbatniki maślane, kawa zbożowa rozpuszczalna),
• mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
• mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, szynka wieprzowa mielona, filet z makreli w oleju),
• cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
• tłuszcze (olej rzepakowy).
Pomoc żywnościowa trafiła do 200 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa podkarpackiego
Wydaliśmy osobom potrzebującym:
o 13.453,02ton żywności;
o 0 paczek żywnościowych;
o 19050 posiłków;
W ramach POPŻ Podprogram 2020 dla 200 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 8 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
• edukacji finansowej – 0 spotkań dla 0 uczestników
• żywieniowo dietetycznych – 2 spotkań dla 30uczestników
• Kulinarnych – 6 spotkań dla 15 uczestników
• Niemarnowania żywności – 0 spotkań dla 0 Uczestników
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
• warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, mus jabłkowy, powidła śliwkowe, fasolka po bretońsku);
• skrobiowe (makaron jajeczny, płatki owsiane, ryż biały, kasza jęczmienna, herbatniki maślane, kawa zbożowa rozpuszczalna),
• mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
• mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, szynka wieprzowa mielona, filet z makreli w oleju),
• cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
• tłuszcze (olej rzepakowy).
Pomoc żywnościowa trafiła do 200 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa podkarpackiego
Wydaliśmy osobom potrzebującym:
o 13.453,02ton żywności;
o 0 paczek żywnościowych;
o 19050 posiłków;
W ramach POPŻ Podprogram 2020 dla 200 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 8 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
• edukacji finansowej – 0 spotkań dla 0 uczestników
• żywieniowo dietetycznych – 2 spotkań dla 30uczestników
• Kulinarnych – 6 spotkań dla 15 uczestników
• Niemarnowania żywności – 0 spotkań dla 0 Uczestników